Fehmi MujotaZv. Ministër i Infrastrukturës

Emri: Fehmi
Mbiemri: Mujota
Datëlindja: 29.07.1963
Vendlindja: Mollopolc
Komuna: Shtime
Vendbanimi: Prishtinë
Adresa: Dardania, Prishtinë
Kontakti: [email protected]

Me 19 qershor 2015 emerohet Zv.Ministër i Ministrisë së Infrastruktures
Më 22 shkurt 2011-2015 Ministër i Ministrisë së Infrastrukturës,
2008-2011 Ministër i Ministrisë së Forcës së Sigurisë së Kosovës

Edukimi:
Universiteti i Prishtinës - Fakulteti Filozofik, Dega Filozofi-Sociologji
Universiteti i Prishtinës – Fakulteti Juridik, Magjistër i shkencave juridike, Drejtimi Administrativ-Politik

Gjuhët:
Shqip, anglisht dhe serbokroatisht

Përvoja profesionale:
2006-2007 - Shef i Departamentit për Pushtet Lokal në Kabinetin e Qeverisjes së Mirë të PDK-së,
2004-2007 - Zv. Kryetar i Komisionit Parlamentar për Shërbime Publike në Kuvendin e Kosovës,
2000-2004 - Kryetar i Komunës së Shtimes,
2000 - Drejtor i monitorimit në Departamentin e Administratës Lokale,
1999-2000 - Drejtor i monitorimit në Ministrinë e Pushtetit Lokal të Qeverisë së Përkohshme të Kosovës,
1993-1997 - Profesor në Shkollën e Mesme në Ferizaj,

Angazhimet politike:
Anëtar i Kryesisë Qendrore të Partisë Demokratike të Kosovës,
Sekretar Organizativ i Kryesisë Qendrore të PDK-së,
Kryetar i Degës së PDK-së - Shtime,

Angazhimet tjera të rëndësishme:
2004-2007 dhe 2007-2011 - Deputet i Kuvendit të Kosovës në dy mandate,
Anëtar i delegacionit të Kosovës në bisedimet për statusin e Kosovës në Vjenë,
Gjatë kohës së Luftës Çlirimtare të Kosovës ishte anëtar i Shtabit në Zonën Operative të Nerodimes

Statusi familjar:
I martuar me Valbona Mujotën, kanë tre fëmijë; dy djem dhe një vajzë.

Foto Galeria

Video Galeria

KOSOVO IN UNESCO