Ministri

Dr. PAL LEKAJ Ministër i Infrastrukturës

EKSPERIENCA PROFESIONALE                               

Doktor në Spitalin Publik të Gjakovës   2000
"Isa Grezda"
 
Drejtor i Departamentit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Gjakovës 1999 – 2000

Asambleist në Kuvendin e Komunës së Gjakovës 2001 – 2006

Kryeshef Ekzekutiv në Komunën e Gjakovës 2007

Kryetar i Komunës së Gjakovës (dy mandate) 2007 – 2013

Deputet i Kuvendit të Kosovës (Komisioni për Punë të Jashtme, Anëtar;
Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit
dhe mbikqyrjen e Agjencisë kundër Korrupcionit, Anëtar;
Komisioni Parlamentar për Stabilizim Asociim, Anëtar) 2014 – 2017

Kryetar i Grupit Parlamentar të AAK-së në Kuvendin e Kosovës 2016 – 2017                             


EDUKIMI                                               

Universiteti i Prishtinës - Fakulteti i Mjekësisë (Doktor i mjekësisë së përgjithshme) - 1993       
Shkolla Holandeze e Shëndetit Publik në Holandë (Magjistër i menaxhmentit në mjekësi) - 2000


PROFILI PËRSONAL                                       
I lindur me 29 – 06 – 1962 në Gjakovë
I martuar dhe ka dy fëmijë
Jeton në Novosellë – Gjakovë

Ka ndihmuar njerëzit në nevojë para luftës së vitit 1999 përmes organizatave të ndryshme; Ka qenë doktor në zonat e luftës duke mbikqyrur të plagosurit dhe duke ju ofruar tretman për sherimin e plagëve për pjestarët e UCK-së, por edhe për civilet e shumtë 1998 - 1999.

 

Foto Galeria

Video Galeria

KOSOVO IN UNESCO